O nama

Art of Chess | O nama

Tko smo mi?

Art of Chess Akademija je prva profesionalna online škola šaha koja vodi brigu o svim uzrastima, amaterima i profesionalcima. Temelji odnos na personaliziranom pristupu svakom polazniku. Naša misija je pružiti kvalitetno šahovsko znanje koje se prvenstveno temelji na strateškom razumijevanju svih dijelova igre pritom vodeći računa o psihološkom profilu polazniku i njegovim stilovima i prijemčivosti znanja.

Uživanje u procesu je temelj svake vrhunske škole, što znači da rezultati dolaze kao posljedica procesa i emocionalnog sudjelovanja u svakom njegovom dijelu. Naši šahovski instruktori su pažljivo birani jer moraju zadovoljiti ne samo šahovske preduvjete već i biti odlični intuitivni psiholozi koji će motivirati polaznika i voditi brigu o njegovim potrebama i kriznim trenutcima tako što će nalaziti ispravan put i pravu riječ u pravom trenutku. Upravo je zato originalnost naše akademije kombinacija treninga i menedžmenta, lekcija i vođenja/praćenja koji od polaznika stvara potpunu osobnost. Klasičan razvoj mentalne inteligencije (IQ) nije dovoljan, zato mi pažnju poklanjamo i razvoju emocionalne inteligencije (EQ) koja na taj način usklađuje osobnost i stvara potpunog šahovskog igrača/sportaša sa odličnim rezultatima.

Često se pogrešno misli da je odličnom šahisti isključivo potrebna moć odličnog računanja poteza, to zasigurno pomaže. Temelj istinskog vrhunskog šahiste leži u razumijevanju ideje iza svakog poteza, u strateškom shvaćanju igre koja u potpunosti nalikuje na život te simbolizira naš put ka osobnim težnjama i ostvarenjima.

Zašto odabrati nas

Tko su naši instruktori?

Naši šahovski instruktori pažljivo su birani s ciljem zadovoljavanja visokih standarda u vezi s unapređenjem šahovskog znanja, taktike, strategije i brzine igranja.

Istovremeno, naši instruktori šaha odlični su intuitivni psiholozi koji se brinu o motivaciji polaznika tečajeva, kao i o njihovim potrebama i željama. Uživanje u procesu obuke i edukacije je temelj svake vrhunske škole pa je i naša škola šaha osnovana na tome da svaki polaznik emocionalno sudjeluje u svakom dijelu obuke.

Art of Chess | O nama

Na čemu je zasnovana naša obuka polaznika?

Originalnost naše akademije ogleda se u simbiozi treninga, edukacije, menadžmenta i vođenja/praćenja polaznika radi ostvarivanja višeg stupnja šahovskog znanja i izgradnje stabilnog šahovskog karaktera i osobnosti.

Klasičan razvoj mentalne inteligencije (IQ) nije dovoljan i zato najveću pažnju poklanjamo razvoju emocionalne inteligencije (EQ) čiji je cilj harmonizacija osobnosti i stvaranje potpunog šahovskog igrača.

Temelj izgradnje i formiranja istinskog vrhunskog šahiste leži u razumijevanju ideje koja se nalazi iza svakog poteza, kao i u strateškom poimanju igre koja je u potpunosti slična životu.

Šah simbolizira životni put svakog pojedinca k ostvarenju osobnih želja i ciljeva.

Kako se odvija naša obuka i škola šaha?

Šahovska obuka i tečajevi se isključivo odvijaju online putem uz upotrebu IT alata kao što su Skype, Zoom, Teams itd.

Art of Chess | O nama

Dajemo li jamstvo da će obuka polaznika biti uspješna?

S obzirom na iskustvo kojim raspolažemo, kvaliteta i znanje naših šahovskih instruktora, apsolutno smo sigurni u naš rad i spremni ponuditi jamstvo da ćemo vratiti novac polazniku ako ne unaprijedimo njegov stupanj znanja, brzinu i taktičko-strateške elemente igranja šaha.

art-of-chess

Ana Berke

Ženski međunarodni majstor. Seniorska prvakinja Hrvatske 2017. i 2018.g. Višestruka ekipna državna prvakinja. Nastupala više puta za državnu reprezentaciju. Radila kao profesionalni trener u Dubaiju za uzrast od 6 do 14 godina. Pored šaha posjeduje diplomu iz ekonomije.

Vince Southcott

Vince Southcott je životni trener, psiholog, fokusiran na pružanje podrške šahistima koji imaju potrebu da se suoče sa životnim i šahovskim izazovima koji ih priječe u postizanju uspjeha. Njegovo bogato iskustvo pridonijelo je mnogim mladim sportašima da se ne povuku u trenutcima krize i iskušenja, podržavajući balansiran emocionalni i mentalni razvoj.

Brian Dinter

Chess Coach & Manager
Osnivač Akademije, online visoko profilirane web stranice za šahovsku poduku/trening i menadžment, kojem je cilj da posredstvom šaha razvija visoko inteligentne i kompletne osobnosti.

Punih deset godina obavljao je dužnost izvršnog potpredsjednika šahovskog kluba Rijeka, jednog od najprominentnijih šahovskih institucija u zemlji. Bio je organizator i direktor raznih šahovskih turnira kao i menadžer i savjetnik kako amaterskih tako i profesionalnih šahista.

Njegov poseban pristup personaliziranim lekcijama kombinirajući ciljanu psihologiju osobnosti sa šahovskom strategijom donosi izuzetno zadovoljstvo i uspjeh svakog polaznika.

Njegova bogata biografija obuhvaća pravnu diploma u Hrvatskoj i Italiji, diplomu didaktike talijanskog jezika u Veneciji, doktorat iz metafizike, biznis menadžment iskustvo u većem djelu Europe, autorstvo niza knjiga iz područja popularne psihologije (Vrline uma, Samsara i Nirvana, Na putu duhovne emancipacije, Ezoterijski trokut mudrosti itd.), novelistike (Strast jedne žene – publicirano u Italiji), poezije, putopisa i didaktike (jezična vježbanka). Putovao je širom svijeta i živio u Hrvatskoj, Srbiji i Engleskoj. Bio je promotor i organizator niza humanitarnih akcija poput Šahovske simultanke sa poznatim ličnostima 2000.g. u Opatiji i humanitarne revije ‘Hair, s ljubavlju prema napuštenoj djeci’ 2005.g. pod pokroviteljstvom vladinih institucija. U Engleskoj je stekao titulu Nacionalnog šahovskog majstora.

Šah je njegova životna strast i danas je njemu kompletno posvećen s namjerom da od Art of Chess akademije stvori najrespektabilniju šahovsku akademiju, prenoseći svoje bogato znanje i iskustvo organizacije na suradnike i polaznike. Njegovi suradnici/instruktori birani su na osnovu njihove intelektualne kompletnosti: osim šahovskog znanja važno je da poseduju kvalitetnu opću kulturu i intuitivnu psihološku vještinu da prenoseći znanje djeluju motivirajuće i postignu da svaki polaznik uživa u procesu treninga i dosegne željene rezultate.

Ognjen Cvitan

Velemajstor. Od dvanaeste godine se ozbiljno bavi šahom. 1980 postaje juniorski prvak Jugoslavije. Uspjeh karijere ostvaruje 1981. kada postaje juniorski prvak svijeta u Mexico City-u. Bio je prvak Hrvatske 1992.g. Nastupao je 8 puta na šahovskim Olimpijadama,a 6 puta na prvenstvima Europe. U ulozi trenera podigao je mnoge aktualne hrvatske reprezentativce.

Marin Bosioćić

Velemajstor. Hrvatski šampion 2017 i 2019 g. Osvajao je više međunarodnih turnira kao i zlatnu medalju na klupskom Europskom prvenstvu u Grčkoj 2017. Pored šaha završio je i ekonomske studije. Posebno je verziran za treniranje mladih talentiranih šahista sa solidnim rejtingom.

Nenad Dimitrijević

Fide majstor. Šah igra od svoje pete godine. Dvostruki omladinski prvak Vojvodine, kategorije 14-16 godina i 16-18 godina. Od 2010. godine posvećen je trenerskoj struci sa lijepim uspjesima u radu s djecom. Pored šaha posjeduje i fakultetsko obrazovanje kao diplomirani pravnik.

Jovana Erić

Ženski velemajstor. Standardna reprezentativka Srbije. Nastupala je na tri Olimpijade i tri Europska prvenstva. Seniorska prvakinja Srbije 2011.g. Osvajač je više zlatnih i srebrnih medalja na europskim juniorskim prvenstvima u ubrzanom i brzopoteznom šahu. Pored šaha posjeduje i diplomu iz biologije.

Ivica Mandekić

Fide majstor. Dugogodišnji organizator i menadžer najvažnijih međunarodnih ženskih turnira u Hrvatskoj. Aktivan član Šahovskog saveza Hrvatske i predsjednik šahovskog saveza Primorsko-goranske županije, te šahovskog kluba Draga. Posjeduje višegodišnje trenersko i menadžersko iskustvo sa odličnim rezultatima svojih štićenica (prvaci države i kadetski-juniorski prvaci svijeta).

Ena Cvitan

Ženski međunarodni majstor. Članica hrvatske seniorske reprezentacije od 16.godine.
Viceprvakinja Europe u brzopoteznom šahu do 18 godina 2017.g.
Višestruka prvakinja države u mlađim uzrastima. Uz posvećenost šahu pohađa studij ekonomije u Beogradu.

Aleksandar Kovačević

Velemajstor. Od osme godine u šahovskom svijetu. Osvajao je titule prvaka Vojvodine i Srbije u svim kategorijama: kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj. Nastupao je za reprezentaciju Jugoslavije i Srbije na pet šahovskih olimpijada. Trenerskim radom bavi se od 2015.godine, iznijevši mnoge mlade talente do zavidnih rezultata.

Andrea Jakovac

Šah je počela igrati sa 8 godina te je osvojila titulu majstorske kandidatkinje sa 14 godina. Ukupno je sudjelovala na 5 europskih prvenstava. 2016. godine počela je voditi šah u školi i od tada je bila voditelj šaha za djecu početnike u nekoliko šah kampova u Primorsko-goranskoj županiji.

Aleksandra Dimitrijević

Ženski velemajstor. Nastupala je na 4 Olimpijade. Bila je izbornik i trener juniorske reprezentacije BiH. Kapetan ženskog olimpijskog tima BiH 2016.g. Pobjednik juniorskog Europskog super kupa, kao i osvajač medalja na europskim juniorskim prvenstvima u ubrzanom i brzopoteznom šahu.